No nyt kerron teille omasta mielestäni parhaan pitsapohjan ohjeen sitä ei tarvitse kohotella joten se on heti valmis täytettäväksi.
4-5dl Vehnäjauhoja
(itse olen myös tehnyt pohjan niin että olen laittannut taikainaan puolet vehnäjauhoja ja puolet sämpylä jauhoja, näin pohjasta tulee niin sanotusti täyttävämpi)
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2rkl ruokaöljyä
2dl maitoa
1. sekoitetaan kuivat aineet keskenään (laita ensin 4dl jauhoja ja lisää tarvittaessa nesteiden jälkeen lisää)
2. lisää öljy ja maito
3. sekoita niin että taikinasta tulee tasinen ja että se irtoaa hyvin kulhosta ja käsistäsi. Älä pelkää upottaa käsiäsi taikinaan ;)
4. taikinasta tulee ohueksi kaulittuna noin pellillisen kokoinen, joten jos tykkäät paksummasta pohjasta kannattaa miettiä minkä kokoisen annoksen teet.
5. pitsaa paistetaan 15min 200 asteessa. Mutta itse tykkään tehdä niin että paistan pohjaa n 5min ilman täytteitä jotta pohjasta tulee rapea ja sen jälkeen lisään täytteet ja otan pitsan uunista pois kun juusto on sulanut nätisit ja ruskistunnut pinnasta
Ja täytteeksi voit laittaa mitä vaan ja mitenpaljon vaan. Niin ja jos löydät niitä kuuluisia käsikarvoja voit olla melko varma että ne ovat ihan sinun omiasi ;)
Mitä te laittaisitte oman pitsanne päälle? ja kumpi on parempaa kotona tehty vai tilattu?
p.s. Minulla oli kuviakin pitsan teosta mutta en löydä toisen kameran piuhaa joten joudutte käyttämään omaa mielikuvitustanne ;) koitan saada kuvat tänne myöhemmin lisättyä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kommentisi piristävät päivää :)