tiistai 4. helmikuuta 2014

Mailman helpoin ja paras pitsapohjan ohje

Miksi me tilaamme yleensä valmis pitsaa? onko se oikeasti helpompaa kuin tehdä se itse niin, että voit kaupasta valita juuri ne täytteet mitä haluat ja kuinka paljon niitä haluat.
No nyt kerron teille omasta mielestäni parhaan pitsapohjan ohjeen sitä ei tarvitse kohotella joten se on heti valmis täytettäväksi. 



4-5dl Vehnäjauhoja 
(itse olen myös tehnyt pohjan niin että olen laittannut taikainaan puolet vehnäjauhoja ja puolet sämpylä jauhoja, näin pohjasta tulee niin sanotusti täyttävämpi)

2tl leivinjauhetta

1tl suolaa

2rkl ruokaöljyä

2dl maitoa

1. sekoitetaan kuivat aineet keskenään (laita ensin 4dl jauhoja ja lisää tarvittaessa nesteiden jälkeen lisää)

2. lisää öljy ja maito

3. sekoita niin että taikinasta tulee tasinen ja että se irtoaa hyvin kulhosta ja käsistäsi. Älä pelkää upottaa käsiäsi taikinaan ;) 

4. taikinasta tulee ohueksi kaulittuna noin pellillisen kokoinen, joten jos tykkäät paksummasta pohjasta kannattaa miettiä minkä kokoisen annoksen teet.

5. pitsaa paistetaan 15min 200 asteessa. Mutta itse tykkään tehdä niin että paistan pohjaa n 5min ilman täytteitä jotta pohjasta tulee rapea ja sen jälkeen lisään täytteet ja otan pitsan uunista pois kun juusto on sulanut nätisit ja ruskistunnut pinnasta


Ja täytteeksi voit laittaa mitä vaan ja mitenpaljon vaan. Niin ja jos löydät niitä kuuluisia käsikarvoja voit olla melko varma että ne ovat ihan sinun omiasi ;)

Mitä te laittaisitte oman pitsanne päälle? ja kumpi on parempaa kotona tehty vai tilattu?


p.s.  Minulla oli kuviakin pitsan teosta mutta en löydä toisen kameran  piuhaa joten joudutte käyttämään omaa mielikuvitustanne ;) koitan saada kuvat tänne myöhemmin lisättyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentisi piristävät päivää :)