sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

helppo kääretorttu

Eli tein pari viikkoa sitten elämäni ensimäisen kääretortun ja nyt tein samalla ohjeella miehen syntymäpäivä kahveille kanssa kääretortun. Koska sain siitä paljon kehuja ajattelin tulla kertomaan ohjeen myös teilekkin (toivottavasti äiti tämä ei ollut mikään salainen resepti)
  Älkääkä nyt alkako etsimään niitä desin mittoja sillä tässä ohjeessa ne ovat vain tiellä!


1. Eli etsi kaapista 2-3 saman kokoista kuppia. (kaikkia aineita mitataan saman verran)
2. Riko neljä kananmunaa yhteen kuppiin ja toiseen kuppiin saman verran sokeria
3. Vatkaa vaahdoksi niin että pystyt tekemään kasin taikinaan. (vatkaa mielummin liikaa kuin liian vähän)
4. Seuraavaksi mittaa saman verran jauhoja ja sekoita jauhojen joukkoon yksi tl leivinjauhetta.
5. Nyt voit laittaa jauhot taikinan joukkoon ja sekoittaa kunnolla.
6. Kaada taikina pellille jossa on leivinpaperi.
7. Paista 175 asteessa niin pitkään kunnes taikina on nätin ruskea

8. Ota pöydälle toinen leivinpaperi ja levitä siihen hienoa sokeria
9. Kun taikina on paistunnut kippaa se sokeroidun leivinpaperin päälle ja ota paistaessa ollut leivinpaperi      pois.
10. Odota että pohja jäähtyy jonka jälkeen voit lisätä täytteet
11. Rullaa leivinpaperin avulla taikina rullaksi ja kääretorttu on valmis, halutessasi voit laittaa rullan pääle myös kermavaahtoa jolloin siitä tulee "juhlavampi"

jotenkin en ikinä muista kuvata kun teen näitä ja lopputuloksestakin jäi vain tämä kuva (täytteenä on aprikoosi pilttiä, lettuhilloa, kerma vaahtoa. Päällä on kerma vaahtoa ja raastettua chili suklaata)


Tämä on helppo ohje jos on kiire ja haluaa jotain hyvää kannattaa kokeilal jos vain saitte ohjeista selvää ;) Ja jos joku fiksu oivalti niin tämähän on sokerikakku pohjan ohje samalla, jota voi käyttää esimerkiksi täytekakkujen ja muffinsienkin tekemisessä.

Huomenna saakin lähteä taas kuntosalille treenaamaan tortut pois vyötäröltä ;) 
Mukavaa sunnuntai illan jatkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentisi piristävät päivää :)